Ο Barry Silbert πουλά το CoinDesk στον πρώην πρόεδρο του NYSE

Barry Silbert, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Digital Currency Group

David A. Grogan | CNBC

Μετά από μήνες στην αγορά, ο ιστότοπος ειδήσεων κρυπτογράφησης CoinDesk εξαγοράστηκε επιτέλους από μια επιχείρηση που διευθύνεται από τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η Bullish, ένα χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υπό την ηγεσία του πρώην επικεφαλής του NYSE Tom Farley, αγόρασε το CoinDesk από την Ομάδα Ψηφιακών Νομισμάτων του Barry Silbert. Είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι η κρυπτογραφική αυτοκρατορία του Silbert, η οποία είχε θολώσει τον ιδρυτή της στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων, συνεχίζει να καταρρέει.

Η CoinDesk θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της Bullish. Οι όροι της αγοράς δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η Wall Street Journal ανέφερε ότι πρόκειται για ένα συμφωνία με μετρητά.

Η DCG, η οποία απέκτησε για πρώτη φορά το CoinDesk για 500.000 $ το 2016, φέρεται να έλαβε αρκετές αυτόκλητες προσφορές για περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για τον ιστότοπο ειδήσεων νωρίτερα φέτος. Το CoinDesk άρχισε αρχικά να εξετάζει μια πιθανή πώληση τον Ιανουάριοζητώντας τη βοήθεια συμβούλων στο Lazard. Τον Ιούλιο, ωστόσο, α 125 εκατομμύρια δολάρια συμφωνία αγοράς από κοινοπραξία επενδυτών κατέρρευσε.

Τον Αύγουστο, το CoinDesk φέρεται να απολυθεί περίπου το 16% του προσωπικού της. Η Farley είπε ότι η Bullish “θα εισφέρει αμέσως κεφάλαια” στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης για να βοηθήσει στην κλιμάκωση της επιχείρησης.

Ο Silbert χαρακτήρισε το CoinDesk μία από τις «καλύτερες επενδύσεις όλων των εποχών» της DCG, στο α ανάρτηση στο Χπρώην Twitter, Δευτέρα πρωί.

Ο Michael Casey, επικεφαλής περιεχομένου της Coindesk, είπε στο CNBC ότι η συμφωνία Bullish συνήλθε “πολύ γρήγορα” και ότι η πλευρά του στην αίθουσα σύνταξης είναι ενθουσιασμένη για τη νέα στρατηγική συμμαχία.

Τόμας Φάρλεϋ

Anjali Sundaram | CNBC

Η υπάρχουσα ομάδα διαχείρισης θα παραμείνει στη θέση της, αν και έχει προστεθεί ένα επιπλέον επίπεδο για να διασφαλιστεί η δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Ο Ματ Μάρεϊ, ο οποίος ήταν προηγουμένως ο αρχισυντάκτης της Wall Street Journal, θα ηγηθεί μιας νεοσύστατης συντακτικής επιτροπής που έχει σχεδιαστεί για την προστασία της αυτονομίας της έκδοσης.

Το CoinDesk, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013, είναι περισσότερο γνωστό σε μέρη του σύμπαντος των κρυπτονομισμάτων για την αποκάλυψη της ιστορίας σχετικά με πιθανές ατασθαλίες του ισολογισμού στο Alameda Research του Sam Bankman-Fried. Αυτή η αναφορά πυροδότησε μια καθοδική σπείρα στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης FTX, που έληξε με την κατάρρευση της εταιρείας και της Alameda εκείνο τον μήνα και τη σύλληψη και την τελική καταδίκη του Bankman-Fried.

Η μετάδοση από την κατάρρευση του FTX έπληξε την αδελφή εταιρεία CoinDesk Γένεσηένας δανειστής κρυπτογράφησης που ανήκει επίσης στην DCG που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αφού υπέστη απώλειες από την κατάρρευση της FTX και του hedge fund Three Arrows Capital.

Η Γένεση είναι το θέμα του α Χρέωση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παράλληλα με την ανταλλαγή κρυπτογράφησης Gemini. Τον περασμένο μήνα, Νέα Υόρκη Η Γενική Εισαγγελέας Λετίθια Τζέιμς κατέθεσε μήνυση κατά DCG και Genesis για φερόμενη εξαπάτηση επενδυτών άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η Genesis μήνυσε τη μητρική της εταιρεία, DCG, τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να ανακτήσει 620 εκατομμύρια δολάρια σε απλήρωτα δάνεια.

Ο Silbert αντιμετώπισε επίσης προκλήσεις στο στολίδι της DCG, την Grayscale Investments, η οποία διαχειρίζεται το Grayscale Bitcoin Trust 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερο γνωστό από το τικάρισμά του GBTC.

Τον Φεβρουάριο, οι Financial Times ανέφεραν για πρώτη φορά ότι η DCG πουλούσε τις συμμετοχές της σε πολλά καταπιστεύματα Grayscale με μεγάλη έκπτωση για να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει τους πιστωτές της δισεκατομμύρια δολάρια.

Κλίμακα του γκρι πρόσφατα κέρδισε μια δικαστική μάχη με την SEC για την αίτησή της για μετατροπή GBTC σε spot bitcoin διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο. Ωστόσο, εάν τελικά εγκριθεί η μετατροπή, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την κερδοφορία, εν μέρει επειδή η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τα τέλη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα στο DC Fintech Week, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grayscale, Michael Sonnenshein, δήλωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσεται ως ανεξάρτητος οργανισμός με δικό της μεσίτη-διαπραγματευτή και εγγεγραμμένο σύμβουλο επενδύσεων.

«Η εστίασή μου και η εστίαση της ομάδας μου στο Grayscale είναι πραγματικά στην ίδια την ανάταση των GBTC», είπε. “Δεν εμπλεκόμαστε σε ό,τι συμβαίνει με την DCG, ή με τον Barry, ή με οποιαδήποτε από τις ίδιες τις οντότητες της DCG.”

Ενώ η επιρροή του Silbert εξασθενεί, η επιρροή του Farley βρίσκεται σε άνοδο.

Ανοδικό είναι μεταξύ μιας σύντομης λίστας τριών προσφερόντων συναγωνίζονται για να αγοράσουν ό,τι απομένει από το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX.

Πρόεδρος SEC Gary Gensler είχε πει προηγουμένως στο CNBC ένα ανανεωμένο FTX θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν η νέα ηγεσία το κάνει με σαφή κατανόηση του νόμου.

«Αν ο Τομ ή οποιοσδήποτε άλλος ήθελε να ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα, θα έλεγα: «Κάντε το εντός του νόμου», είπε ο Γκένσλερ νωρίτερα αυτό το μήνα. “Χτίστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτό που κάνετε και βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις σωστές αποκαλύψεις — και επίσης ότι δεν συνδυάζετε όλες αυτές τις λειτουργίες, συναλλαγές ενάντια στους πελάτες σας. Ή χρησιμοποιώντας τα κρυπτογραφικά τους στοιχεία για δικούς σας σκοπούς. “

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ: Crypto στις πρώτες περιόδους μιας ανοδικής αγοράς

(ετικέτεςΠρος Μετάφραση)Ενέργεια

Σχολιάστε