Ο Altman δεν θα επιστρέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


© Reuters. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Sam Altman, Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI και του ChatGPT που υποστηρίζεται από τη Microsoft μιλάει κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, 5 Ιουνίου 2023. REUTERS/Amir Cohen/File Photo

Της Στέφανι Κέλι

(Reuters) – Ο Σαμ Άλτμαν δεν θα επιστρέψει καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI και το πρώην αφεντικό του Twitch Έμετ Σιρ θα γίνει ο νέος μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε την Κυριακή η The Information, επικαλούμενη δήλωση του διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου Ίλια Σούτσκεβερ προς το προσωπικό της εταιρείας.

Ο Shear συνίδρυσε το Twitch και είχε αποχωρήσει από την πλατφόρμα ζωντανής ροής βίντεο που ανήκει στην Amazon.com Inc (NASDAQ:). νωρίτερα φέτος.

Το OpenAI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Άλτμαν δεν θα επιστρέψει στην εταιρεία ως Διευθύνων Σύμβουλος παρά τις προσπάθειες των στελεχών της εταιρείας να τον επαναφέρουν, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο το Sutskever. Η έκθεση δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τη δήλωση που επικαλείται το The Information.

Ο Άλτμαν και ο πρώην πρόεδρος του OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν ενώθηκαν με στελέχη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή, αφού η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος Μίρα Μουράτι είπε στο προσωπικό ότι κάλεσε τον Άλτμαν, ανέφερε νωρίτερα την Κυριακή η The Information.

Ο Altman συζητά μια πιθανή επιστροφή στην εταιρεία πίσω από το bot ChatGPT και τη βελτίωση της δομής διακυβέρνησης της εταιρείας, παρόλο που σκέφτεται να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης (AI), ανέφερε το Reuters την Κυριακή.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την Παρασκευή απέλυσε τον Altman, ο οποίος για πολλούς ήταν το ανθρώπινο πρόσωπο της γενεσιουργής τεχνητής νοημοσύνης, στέλνοντας κύματα σοκ σε ολόκληρη τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Ο Άλτμαν δημοσίευσε την Κυριακή στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων X μια εικόνα του να φοράει ένα σήμα επισκέπτη του OpenAI με τη λεζάντα: «πρώτη και τελευταία φορά φοράω ένα από αυτά».

Η απόλυση του Άλτμαν εξόργισε νυν και πρώην υπαλλήλους και τους ανησύχησε για το πώς μια επερχόμενη πώληση μετοχών 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ξαφνική αναταραχή της διοίκησης.

Ο πρώην πρόεδρος και συνιδρυτής του OpenAI, Brockman έφτασε επίσης στο γραφείο την Κυριακή, ανέφερε η The Information. Ο Μπρόκμαν είχε παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο ως πρόεδρος στο πλαίσιο της ανακατεμένης διαχείρισης και ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παραιτήθηκε από την εταιρεία.

Εάν ο Άλτμαν επιστρέψει στο OpenAI, η Microsoft (NASDAQ:), ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της, σκέφτεται να αναλάβει ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο, ανέφεραν οι Πληροφορίες την Κυριακή, επικαλούμενες δύο άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες.

Η Microsoft θα μπορούσε είτε να λάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI είτε ως παρατηρητής χωρίς δικαίωμα ψήφου, πρόσθεσε η έκθεση.

Σχολιάστε