Κέρδη Best Buy (BBY) 3ο τρίμηνο 2024

Οι άνθρωποι περνούν μπροστά από ένα κατάστημα Best Buy στο Μανχάταν, Νέα Υόρκη, 22 Νοεμβρίου 2021.

Andrew Kelly | Reuters

Καλύτερη αγορά μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών της για ολόκληρο το έτος την Τρίτη, καθώς η εταιρεία ξεπερνά μια περίοδο ψυχρότερης ζήτησης και προετοιμάζεται για αγοραστές που γνωρίζουν τις τιμές των διακοπών.

Ο λιανοπωλητής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες τριμηνιαίων κερδών της Wall Street, αλλά έπεσε σε χαμηλό επίπεδο εσόδων.

Η Best Buy είπε ότι αναμένει τώρα τα έσοδα να κυμαίνονται από 43,1 δισεκατομμύρια δολάρια έως 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος, χαμηλότερα από το προηγούμενο εύρος μεταξύ 43,8 και 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο λιανοπωλητής είπε ότι αναμένει συγκρίσιμες πωλήσεις να μειωθούν μεταξύ 6% και 7,5%, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή του για πτώση 4,5% έως 6%.

Μείωσε επίσης το υψηλό επίπεδο της καθοδήγησης για τα κέρδη, λέγοντας ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να κυμαίνονται από 6 έως 6,30 δολάρια αντί για 6 έως 6,40 δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Corie Barry δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι η Best Buy αναμένει πιο ήπιες πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης φέτος. Ωστόσο, με ένα οικονομικό σκηνικό που χαρακτηρίζεται από υψηλό πληθωρισμό και την εκστρατεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει τις δαπάνες, είπε ότι η καταναλωτική ζήτηση «ήταν ακόμη πιο άνιση και δύσκολο να προβλεφθεί».

Είπε ότι ο έμπορος λιανικής είναι έτοιμος για την περίοδο των διακοπών και «έτοιμος για έναν πελάτη που είναι πολύ επικεντρωμένος στις προσφορές και προσφορές για όλους τους προϋπολογισμούς».

Δείτε πώς έκανε η εταιρεία για το δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο που έκλεισε στις 28 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με αυτό που περίμενε η Wall Street, με βάση μια έρευνα αναλυτών από την LSEG, παλαιότερα γνωστή ως Refinitiv:

  • Κέρδη ανά μετοχή: 1,29 $ προσαρμοσμένα έναντι 1,18 $ αναμενόμενα
  • Έσοδα: 9,76 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 9,90 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμενόμενα

Η Best Buy είπε ότι τα καθαρά κέρδη για την τρίμηνη περίοδο μειώθηκαν στα 263 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή, από 277 εκατομμύρια δολάρια ή 1,22 δολάρια ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα έπεσαν από 10,59 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μετοχές της Best Buy έκλεισαν στα 68,11 $ τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περίπου 15%, υποαποδίδοντας τα κέρδη 18% του S&P 500 κατά την ίδια περίοδο.

Αυτό είναι έκτακτη είδηση. Ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις.

(ετικέτες Προς Μετάφραση) Τελευταίες ειδήσεις: Επιχειρήσεις

Σχολιάστε